Categorieën
Geschiedenis Vikingen

‘Viking Quest: America’ op tv & een winactie!

Vanaf dinsdag 24 oktober start de nieuwe serie ‘Viking Quest: America’ op The HISTORY Channel. Gaat het zien en win een Vikingboot!

Vanaf dinsdag 24 oktober is de nieuwe serie ‘Viking Quest: America’ te zien op The HISTORY Channel. Onder de lezers van It’s Scandinavian mogen we een Vikingschip van Lego verloten. Wees er snel bij!

In de zesdelige serie ‘Viking Quest: America’ werken experts en vrijwilligers aan de bouw van de grootste replica van een Vikingschip ooit. Doel is om in de voetsporen van de Vikingen te treden en de Atlantische Oceaan over te varen. De serie onderzoekt de nieuwste ideeën en ontdekkingen uit de recente geschiedschrijving. De serie werpt daarmee een nieuw licht op de geschiedenis van de Vikingen, hun cultuur en reizen.

Hoe kan ik naar ‘Viking Quest: America’ kijken?

Vanaf dinsdag 24 oktober is de serie elke week te zien om 21.25 uur op The HISTORY Channel. Dit tv-kanaal zit bij de meeste tv-abonnementen inbegrepen.

  • Ziggo: kanaal 28
  • Odido: kanaal 91
  • KPN: kanaal 32

Winactie voor de lezers van It’s Scandinavian

Geheel in het thema van de serie mogen we een Vikingschip van Lego verloten. De actie loopt tot en met de laatste aflevering. Laat ons kort weten wat je van de afleveringen vond/vindt en wie weet, win je deze mooie prijs!

Trailer van ‘Viking Quest: America’

Onderstaand krijg je alvast een indruk van het Vikingschip ‘The Draken’ dat men voor deze serie nabouwde. Ook zie je welke bestemmingen zoal aangedaan worden. De serie doet Noorwegen, Engeland, de Faeröer en IJsland aan. De reis gaat verder via de Ice Berg Alley voor de Canadese kust tot en met New York. Daarmee wordt de mogelijkheid van historische Vikingreizen naar Amerika, lang voor Columbus, wederom bewezen.

Vikings American Quest from West One International on Vimeo.

Meer over de geschiedenis van de Vikingen

Op It’s Scandinavian lees je nog veel meer over de Vikingen. Wellicht vind je een van onderstaande artikelen interessant. Aan de hand van recente wetenschap en populairwetenschappelijke publicaties gieten we de geschiedenis van de Vikingen in toegankelijke verhalen.

Mobiele versie afsluiten