Categorieën
Design

Scandinavische posters voor een frisse touch

Scandinavische posters zijn erg gewild. In een minimalistische lijst van kunststof of hout geven ze net dat beetje extra gezelligheid.

Scandinavische posters of posters die passen binnen het Scandinavisch design zijn momenteel erg gewild. In een minimalistische lijst van kunststof of hout geven ze net dat beetje extra gezelligheid aan je huis.

Coverfoto: rawpixel.com on Freepik

Scandinavische posters voor bij jouw thuis

In deze blogpost zullen we dieper ingaan op alles wat je moet weten over Scandinavische posters. Welke kleuren en vormen zijn kenmerkend? En waar in huis komen ze het beste tot hun recht? Scandinavische posters zijn kunstwerken die de essentie van Scandinavisch design vastleggen. Ze blinken uit in eenvoud, minimalisme en functionaliteit. Posters kunnen ook een mooie manier zijn om in beeld iets van je eigen identiteit weg te geven aan bezoekers. Denk aan posters die refereren aan je hobby’s, passies of favoriete reisbestemmingen.

Posters in Scandinavisch design bevatten vaak afbeeldingen van natuurlijke elementen zoals bomen, bergen, dieren en abstracte geometrische vormen. Ze worden gekenmerkt door hun rustgevende en kalmerende uitstraling, wat ze tot de ideale keuze maakt voor elk interieur.

Voorbeelden van Scandinavische posters

Beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden. Daarom geven we je hieronder een paar voorbeelden van leuke Scandinavische posters. Je ziet dat posters zowel erg abstract kunnen zijn als concreet. Waar Scandinavisch design doorgaans lichte ruimtes heeft met veel wit, grijs, zwart en beige, zie je dat je met accessoires best uit kunt pakken. In veel gevallen bestaat het palet wel uit zachte kleuren.

Pine-cone

Merk: Paper Collective
Design: Form us with love

Winkel

 
 
 

9 Moods

Merk: Paper Collective
Design: n.b.

Winkel

Empty Spaces 02

Merk: Paper Collective
Design: B. Bredenbekk

Winkel

Fried Egg

Merk: Paper Collective
Design: Henrik Bülow

Winkel

 
 
 

Blomst 02

Merk: Paper Collective
Design: n.b.

Winkel

Still life

Merk: Paper Collective
Design: Pia Winther

Winkel

 

Waar in huis hang je Scandinavische posters op?

Posters doen het goed in elke ruimte en elk vertrek. In de woonkamer is het leuk om een iets grotere poster boven de zithoek te hangen. Op de slaapkamer ga je voor posters met rustgevende kleuren en afbeeldingen voor een ontspannen sfeer. Op de kinderkamer kan het leuk zijn om posters te kiezen met getekende figuurtjes, zoals deze skiërs. In de vaak wat drukkere keuken doen Scandinavische posters met wat meer abstracte vormen het vaak goed. Ook schoolplaten met kruiden zijn een gezellige gadget voor tijdens het koken.

Meer over Scandinavisch design

Achter Scandinavisch design schuilt een wondere wereld met vele designers wereldwijd en een rijke geschiedenis. Voor het brede publiek werd het Scandinavisch design interessant na de Tweede Wereldoorlog, tijdens de jaren van de wederopbouw. Op It’s Scandinavian lees je meer over het concept en de vele uitingsvormen.

Mobiele versie afsluiten