Scandinavische meubels kopen

Je wilt graag Scandinavische meubels kopen. Goed idee! Maar waar begin je? Denkende aan materiaal, merk, kwaliteit, kleur, et cetera. Op deze pagina lees je waar je zoal op kunt letten bij je aankoop.

Coverfoto: Dada Design via Unsplash

Meteen Scandinavische meubels vergelijken ⬇️💡

Scandinavische meubels kopen

Scandinavische meubels kopen kan in diverse substijlen en in diverse prijsklassen. Hoe weet je of je echt Scandinavisch design te pakken hebt? En waar kun je zoal op letten? Scandinavische meubels staan bekend om hun minimalisme en functionaliteit. Wanneer past een meubelstuk bij je persoonlijke smaak en interieurstijl? Kleur speelt een belangrijke rol hierbij. Hou een kleurenpalet in je achterhoofd voor de ruimte waarin het meubelstuk komt. Het palet bestaat idealiter uit 2 of 3 kleuren die elkaar aanvullen en een samenhangend geheel vormen.

Kijk ter inspiratie naar Scandinavisch design op Instagram of Pinterest. Je kunt bovendien online tools gebruiken om verschillende kleurenpaletten te bekijken en te experimenteren met verschillende kleurencombinaties. In een kleine ruimte geven lichte kleuren een ruimtelijker karakter. Warme en donkere kleuren zijn vaak ideaal om een grote ruimte gezellig te maken.

Kwaliteit van materialen

Scandinavische meubels worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, (namaak)wol en katoen. Controleer of de gebruikte materialen van goede kwaliteit zijn en duurzaamheid bieden. Vaak is goedkoop ook duurkoop op de langere termijn. De gemiddelde bank van de wereldwijd bekende Zweedse meubelgigant zal in veel gevallen minder lang meegaan dan een bank in een hoger prijssegment.

Controleer of de afwerking van de meubels glad en gelijkmatig is, en dat er geen zichtbare scheuren of gebreken zijn. De constructie moet vanzelfsprekend stevig en stabiel aanvoelen. Is een meubelstuk met zorg gemaakt? Dan is de constructie 100 procent stabiel. Scandinavische meubels zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Ze moeten ook functioneel en comfortabel zijn. Ligt of zit het lekker? Kussens en bekleding passen perfect in het Scandinavische design.

Wat mag het kosten?

Als je de kast of bank van je dromen gevonden hebt, is het altijd slim om meerdere webshops te vergelijken. Er zijn weinig partijen met een uniek aanbod en de kans dat je meubel elders ook verkocht wordt is vrij groot. Controleer ook of er garanties zijn op het meubilair en wat de daarvan voorwaarden zijn. Over het algemeen geldt dat je het qua prijs zo gek kan maken als je zelf wilt.

Bekende merken die een authentieke Scandinavische stijl bieden

De lijst bekende, Scandinavische meubelmerken is natuurlijk onuitputtelijk. Bekende en gerenommeerde merken zijn bijvoorbeeld Artek, Carl Hansen & Søn, FDB Møbler, Fritz Hansen, IKEA, Gubi, Muuto, Normann Copenhagen, Svenskt Tenn en Wendelbo. Veel van deze producenten zijn al decennia een belangrijke speler op de markt. In sommige gevallen hebben ze zelfs een belangrijke rol gespeeld bij de opkomst en het succes van Scandinavisch design. Denk aan Fritz Hansen (Denemarken) of Svenskt Tenn (Zweden), respectievelijk opgericht in 1872 en 1924.

Welke Scandinavische meubels kun je zoal kopen?

Welke Scandinavische meubels kun je zoal kopen? Wat zijn de klassiekers en welke moderne modellen zijn erop geïnspireerd? Zoals gezegd zit er veel verschil in stijl, prijs en materialen. We geven onderstaand een aantal voorbeelden van typisch Scandinavische meubels uit diverse prijsklassen. Opeenvolgend stellen we Scandinavische tafels, stoelen, banken, bureaus en kasten aan je voor. Natuurlijk is dit maar een fractie van wat er online verkrijgbaar is.

Bekende verkopers (en affiliatepartners) voor Scandinavische designmeubels zijn Nordicnest.nl, Deens.nl en Design Bestseller. Vergelijk steeds meerdere websites voor de beste prijs.

 

Meer weten over Scandivisch design en Scandinavische meubels kopen?

Op deze website lees je nog veel meer over Scandinavisch design. We vertellen je bijvoorbeeld over de opkomst en het succes van Scandinavisch Design. Je leest hoe beroemde ontwerpers als Arne Jacobsen, Alvar Aalto en meubelmaker Hans Wegner internationaal furore maakten in het midden van de vorige eeuw.

Mobiele versie afsluiten