Categorieën
Design Lifestyle

Scandinavische kandelaars en kaarsen

Als je Scandinavische kandelaars kiest voor je woonkamer, keuken of tuinterras zijn er een aantal belangrijke factoren om op te letten.

Scandinavische kandelaars en kaarsen zijn een mooie toevoeging aan elk interieur, met hun eenvoudige, minimalistische esthetiek en functionaliteit. Bij het kiezen van de perfecte kandelaar voor jouw woonkamer, keuken of tuinterras, zijn er enkele zaken waar je op kunt letten.

Coverfoto: rawpixel via freepik.com

Tip vooraf: meer achtergrond over Scandinavisch design lees je in dit artikel.

Scandinavische kandelaars en kaarsen

Het is ook voor iets kleins als Scandinavische kandelaars belangrijk om te letten op de kwaliteit van het materiaal en de afwerking. Scandinavisch design staat bekend om zijn vakmanschap en gebruik van hoogwaardige materialen. Denk aan hout, glas, keramiek en metaal. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel.

Merken Scandinavische kandelaars

Wat betreft merken, zijn er natuurlijk enkele gerenommeerde namen in Scandinavisch design. Dat zijn bijvoorbeeld Georg Jensen, Iittala, Menu, Northern, HAY en Woud. Deze merken bieden een breed scala aan kandelaars in verschillende stijlen en prijsklassen, waardoor er voor elk budget en smaak iets te vinden is.

Nappula-serie

Merk: Iitala
Land: Finland
Vanaf: € 35,-

Winkel

Jeu de dés-serie

Merk: Woud
Land: Denemarken
Vanaf: € 36,-

Winkel

Duca-serie

Merk: Menu
Land: Denemarken
Vanaf: € 40,-

Winkel

 

Wat past bij je interieurstijl?

Het kiezen van een kandelaar die past bij je interieurstijl is ook belangrijk. Scandinavisch design staat bekend om zijn eenvoud en functionaliteit, met strakke lijnen en minimale versieringen. Ga voor een kandelaar met een eenvoudig en tijdloos ontwerp dat goed past bij de rest van je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een kandelaar van lichtgekleurd hout of een strakke metalen kandelaar.

Wat betreft de kleuren, zijn neutrale tinten zoals wit, grijs en zwart populaire keuzes in Scandinavisch design. Dat geldt ook voor de natuurlijke kleuren en patronen. Ze passen goed bij de ingetogen esthetiek en maken het gemakkelijk om de kandelaar te combineren met andere decoratieve elementen in je huis.

Wat kosten Scandinavische kandelaars?

De prijs van Scandinavische kandelaars varieert sterk. Zoals zo vaak met designartikelen kun je het zo gek maken als je wilt. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, het materiaal, het ontwerp en de grootte van de kandelaar. Over het algemeen zijn er Scandinavische kandelaars voor elk budget. De links op de pagina gaan naar partnerwebsite Nordic Nest. Nordic Nest heeft een zeer breed assortiment als het gaat om Scandinavische kandelaars en kaarsen.

Norden-serie

Merk: Scandi Living
Land: Denemarken/NL
Vanaf: € 15,-

Winkel

Puteli-serie

Merk: Marimekko
Land: Finland
Vanaf: € 41,-

Winkel

Monolith-serie

Merk: Northern
Land: Noorwegen
Vanaf: € 90,-

Winkel

 

Scandinavische kandelaars op je terras

Het Scandinavisch terras wordt natuurlijk ook in Nederland vaak blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, zoals regen en wind. Let dus op de geschiktheid voor buitengebruik. Materialen zoals roestvrij staal, aluminium en keramiek zijn vaak een goede keuze. Veiligheid is altijd belangrijk, ook buitenshuis. Kies kandelaars met stevige bases die voorkomen dat ze gemakkelijk omvallen. Overweeg ook kandelaars met beschermende omhulsels om te voorkomen dat de vlam steeds wordt uitgeblazen door windstoten.

Kaarsen

Wat betreft kaarsen, zijn er verschillende opties die complementair zijn aan Scandinavische kandelaars. Kies voor kaarsen in neutrale kleuren zoals wit, crème of pasteltinten. Dunne en lange kaarsen, zoals tafelkaarsen, zijn een klassieke keuze die goed past bij Scandinavische kandelaars.

Ferm-kaars

Vanaf: € 4,45

Winkel

STOFF-kaars

Vanaf: € 10,-

Winkel

Ester & Erik-kaars

Vanaf: € 16,-

Winkel

 
Samenvattend is het belangrijk om bij de aankoop van Scandinavische kandelaars te letten op de kwaliteit, materialen en afwerking. Bekende merken zoals Georg Jensen, Iittala en Menu bieden diverse opties. Ga voor Scandinavische kandelaars met een eenvoudig ontwerp en neutrale kleuren, die passen bij je interieurstijl. Combineer de kandelaars met dunne en lange kaarsen voor een klassieke, Scandinavische uitstraling.

Meer over Scandinavisch design

Op It’s Scandinavian lees je behalve over Scandinavische kaarsen en kandelaars nog veel meer op Scandinavisch design, bijvoorbeeld over Scandinavische verlichting en meubels.

Mobiele versie afsluiten