Categorieën
Design Lifestyle

Een authentiek Scandinavisch vloerkleed kiezen

Op zoek naar een Scandinavisch vloerkleed? Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten. We geven ook een paar suggesties.

Stap binnen in de wereld van het Scandinavisch vloerkleed. Heb je een groot tapijt nodig? Of een klein kleedje om een hoekje in huis net wat knusser te maken? Scandinavische vloerkleden zijn er in allerlei vormen. Ze zijn tijdloos en maken de inrichting van je huis af.

Coverfoto: Benzoix via freepik.com

Tip vooraf: achter Scandinavisch design zit een ruim concept met een rijke historie. Wil je daar meer over weten? Lees dan eens dit artikel.

Op zoek naar een Scandinavisch vloerkleed

Wat maakt Scandinavische vloerkleden aantrekkelijk? Het antwoord schuilt in hun eenvoudige elegantie en minimalistisch ontwerp. Op zichzelf springt het Scandinavisch vloerkleed er vaak niet uit, maar in dienst van andere meubels en accessoires in je woonruimte geeft het net die finishing touch en niet onbelangrijk een gevoel van gezelligheid. Een Scandinavisch vloerkleed straalt rust uit met strakke lijnen en subtiele patronen. Hierdoor passen ze moeiteloos bij verschillende interieurstijlen.

Voorbeelden van een Scandinavisch vloerkleed

Onderstaande Scandinavische vloerkleden variëren in prijs en afmetingen, zodat er voor elk budget en elke ruimte iets passends te vinden is. Het zijn slechts voorbeelden en misschien geeft het een richting waarin je kunt denken. Zit er niks van je gading bij? Neem gerust eens een kijkje op de websites van affiliate partners Nordicnest.nl en Designbestseller. Of je nu op zoek bent naar een groot vloerkleed om je woonkamer op te fleuren of een kleinere variant voor een gezellige leeshoek, deze websites bieden de nodige opties.

Björk-vloerkleed

Merk: Design House Stockholm
Land: Zweden
Afmetingen: 70 x 130 cm
Advies: € 220,-

Winkel

Kelim-vloerkleed

Merk: fermLIVING
Land: Denemarken
Afmetingen: 120 x 250 cm
Advies: € 405,-

Winkel

Asko-vloerkleed

Merk: Menu
Land: Denemarken
Afmetingen: 200 x 300 cm
Advies: € 355,-

Winkel

 

Welke kenmerken heeft een Scandinavisch vloerkleed nog meer?

Hoewel de eenvoud als kenmerk veel terugkeert, kun je alle kanten op met een Scandinavisch vloerkleed. Wat betreft kleuren, heb je de vrijheid om te kiezen. Terwijl traditionele Scandinavische kleden vaak neutrale tinten bevatten, zijn er tegenwoordig ook prachtige opties met levendige kleuraccenten. Een vleugje kleur kan een speels element toevoegen aan je ruimte en een interessant contrast creëren met je bestaande inrichting.

Hoogpollig of laagpollig? Het hangt af van je persoonlijke voorkeur en de functie van het vloerkleed. Hoogpollige kleden voelen heerlijk zacht aan en zijn perfect voor gezellige plekjes waar je wilt ontspannen. Laagpollige kleden daarentegen zijn makkelijker te onderhouden en ideaal voor drukkere ruimtes of plekken waar je veel beweegt, zoals de hal of de eetkamer.

Om te ontdekken welk Scandinavisch vloerkleed bij jou past, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van je ruimte en je eigen persoonlijke smaak. Denk na over de sfeer die je wilt creëren. Wil je een knusse, warme uitstraling of juist een strak en modern gevoel? Door te experimenteren en je intuïtie te volgen, kun je het perfecte vloerkleed vinden.

Hoe weet je achter je laptop of in de winkel of het in je inrichting past? Probeer je voor te stellen hoe de kleuren van het vloerkleed eruitzien in de context van je huidige interieur. Soms kan een gedurfde keuze een interessant contrast creëren, terwijl een subtiele aanvulling op je bestaande kleurenpalet harmonie en balans brengt.

Meer over Scandinavisch design

Natuurlijk houdt het ‘Scandinaviseren’ van je huis niet op bij een Scandinavisch vloerkleed. Op It’s Scandinavian vind je nog veel meer producten die binnen Scandinavisch design passen en misschien wel wat voor bij je thuis zijn. Denk aan Scandinavische verlichting of meubels.

Mobiele versie afsluiten